Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати

Опубліковано:  11 серпня 2024

Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати, як дотримуватися правил гігієни на робочому місці та як належно підготувати та зберігати харчові продукти, щоб знизити ризики псування продуктів та виникнення повʼязаних з ними хвороб харчового походження.

Курс призначено для здобувачів освіти, які бажають працювати або вже працюють у сфері громадського харчування.

Ви можете пройти цей курс, опрацювавши матеріали для самостійного вивчення з відповідними відео. У кожному розділі запропоновано вправи для практичного закріплення набутих знань. Для самоперевірки, виконайте завдання в кінці кожного розділу. Це можна робити самостійно або у форматі групи.

Опрацювавши весь матеріал, Ви зможете пройти онлайн-оцінювання — фінальний тест.

Після закінчення курсу Ви матимете базові знання щодо гігієни харчових продуктів і заходів безпеки, пов'язаних із належними практиками роботи на кухні.

Ключові цілі курсу

Знати основи гігієни харчування

Знати й розуміти, як безпечно готувати та зберігати харчові продукти.

Вміти застосовувати свої знання в повсякденній роботі, покращуючи безпеку харчових продуктів і гігієну на робочому місці.

 Для успішного проходження курсу необхідно:

Ознайомитися з усіма матеріалами розділів.

Виконати завдання, що містяться в розділах.

Пройти онлайн-оцінювання для одержання сертифіката.

Зміст курсу:

РОЗДІЛ 1. Гігієна харчових продуктів

РОЗДІЛ 2. Загрози безпечності харчових продуктів

РОЗДІЛ 3. Особиста гігієна працівника сфери громадського харчування та правила санітарії на кухні

РОЗДІЛ 4. Мікроорганізми (основи мікробіології)

РОЗДІЛ 5. Належна гігієнічна практика