Про організацію системи харчування
Теми
Останні матеріали
Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати
Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати
як дотримуватися правил гігієни на робочому місці та як належно підготувати та зберігати харчові продукти, щоб знизити ризики псування продуктів та виникнення повʼязаних з ними хвороб харчового походження.
Як організувати харчування у закладі освіти в умовах воєнного часу
Як організувати харчування у закладі освіти в умовах воєнного часу
В умовах воєнного стану перед громадами постає чимало викликів. Серед них – організація шкільного харчування.
Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?
Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?
В наслідок терористичних російських ракетних обстрілів енергосистеми України зазнають чималі пошкодження, що спричинило довготривалу відсутність електроенергії або віялові відключення систем електропостачання.
Як забезпечити якісне харчування у закладах освіти під час тривалого відключення електроенергії?
Як забезпечити якісне харчування у закладах освіти під час тривалого відключення електроенергії?
Безпечність та якість страв для дітей залежать не тільки від максимально безпечних умов приготування страв.
Модель організації харчування для навчальних закладів: модель «Базова кухня».
Модель організації харчування для навчальних закладів: модель «Базова кухня».
Національна асоціація громадського харчування пропонує цикл публікацій про моделі організації харчування, розроблених асоціацією для навчальних закладів.
Трансформація підприємств під харчування в закладах освіти та дошкільних закладах
Трансформація підприємств під харчування в закладах освіти та дошкільних закладах
Повноцінне, безпечне, якісне харчування школярів – важливий фактор загального розвитку і зростання школярів.
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).
Про організацію харчування у перехідний період
Про організацію харчування у перехідний період
Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому рівні стала постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова 305), яка набрала чинності з дня її опублікування, крім абзацу другого пункту 1 та пункту 2 цієї постанови, пунктів 1-3, 8-54 Порядку, затвердженого цією постановою, які набрали чинності з 1 вересня 2021 року.
Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році
Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році
Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.
Як організовувати харчування в закладі освіти
Як організовувати харчування в закладі освіти
Кожен заклад освіти має свої особливості: приміщення, режим навчання, кількість учнів, кадри тощо. Тож і харчування слід організовувати, враховуючи ці особливості. Є чотири головні питання, на які слід відповісти, організовуючи харчування: Режим або кратність: скільки разів на день мають їсти учні у закладі?
Хто за що відповідає
Безпосередньо за організацію харчування дітей у закладах освіти відповідають засновники та керівники цих закладів. Вони мають гарантувати дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість продуктів і страв. Про це йдеться у статті 20 закону «Про повну загальну середню освіту».
Про проблеми впровадження нових меню і норм
Про проблеми впровадження нових меню і норм
Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
Як убезпечити дітей від неякісної їжі
Як убезпечити дітей від неякісної їжі
Аби діти не отримали небезпечної та неякісної їжі, у закладах освіти обов’язково проводять бракераж.
- 1
- 2