Нове шкільне харчування
Теми
Останні матеріали
Педагоги-кухарі, які навчатимуть працівників їдалень закладів середньої освіти, взяли участь у семінарах профтехів Київщини
Профтехи Київщини взяли участь у теоретично-практичному семінарі у межах реформи шкільного харчування.
Не солодити й не досолювати!
5 запитань і відповідей, що допоможуть краще зрозуміти нове шкільне меню
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).
Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування
Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування
Олена Зеленська & Євген Клопотенко: відео та коментарі
Особливості організації дієтичного харчування
Особливості організації дієтичного харчування
Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальному чи дієтичному харчуванні, відвідують звичайні садочки та школи. Але приготування їжі для них вимагає від керівника закладу освіти чи компанії, яка постачає послуги харчування, а також працівників харчоблоку продумати до деталей увесь процес.
Про організацію харчування у перехідний період
Про організацію харчування у перехідний період
Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому рівні стала постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова 305), яка набрала чинності з дня її опублікування, крім абзацу другого пункту 1 та пункту 2 цієї постанови, пунктів 1-3, 8-54 Порядку, затвердженого цією постановою, які набрали чинності з 1 вересня 2021 року.
Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році
Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році
Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразків меню закладів освіти, з яких 3 тисячі відправили на доопрацювання через неправильне дотримання норм кількості білків, жирів та вуглеводів, цукру і солі, одноманітність страв та недостатню або завищену енергетичну цінність їжі.
А у вашій школі вже смачно готують?
А у вашій школі вже смачно готують?
Ми не можем не реагувати на проблеми впровадження нових норм харчування і меню. Спробуємо розібратися разом?
Про проблеми впровадження нових меню і норм
Про проблеми впровадження нових меню і норм
Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо проблем і успіхів її становлення.
Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область
Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область
Знімальна група Телеканалу КТМ зняла пробу і переконалася, що у Олександрійському НВК "ЗНЗ №19- ДНЗ "Лісова казка" Кіровоградської області діти отримують не лише правильне харчування, але і смачне.
Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню
Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню
Харчування на основі дабл-меню –це можливість для учнів обирати 2-3 страви із запропонованих
Буфет як торговельна точка у закладі освіти
Буфет як торговельна точка у закладі освіти
Їдальня і буфет, як правило, є цілісною структурою у системі харчування у закладах загальної середньої освіти
Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти
Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти
Монопрофільне меню, що визначає один набір страв для харчування у школах та не передбачає самостійного вибору страв учнем, традиційно збереглось у закладах загальної середньої освіти України ще з радянських часів
- 1
- 2