Нове шкільне харчування

Теми

Останні матеріали

Не солодити й не досолювати!

Не солодити й не досолювати!

5 запитань і відповідей, що допоможуть краще зрозуміти нове шкільне меню

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).

Особливості організації дієтичного харчування

Особливості організації дієтичного харчування

Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальному чи дієтичному харчуванні, відвідують звичайні садочки та школи. Але приготування їжі для них вимагає від керівника закладу освіти чи компанії, яка постачає послуги харчування, а також працівників харчоблоку продумати до деталей увесь процес.

Про організацію харчування у перехідний період

Про організацію харчування у перехідний період

Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому рівні стала постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова 305), яка набрала чинності з дня її опублікування, крім абзацу другого пункту 1 та пункту 2 цієї постанови, пунктів 1-3, 8-54 Порядку, затвердженого цією постановою, які набрали чинності з 1 вересня 2021 року.

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразків меню закладів освіти, з яких 3 тисячі відправили на доопрацювання через неправильне дотримання норм кількості білків, жирів та вуглеводів, цукру і солі, одноманітність страв та недостатню або завищену енергетичну цінність їжі.

А у вашій школі вже смачно готують?

А у вашій школі вже смачно готують?

Ми не можем не реагувати на проблеми впровадження нових норм харчування і меню. Спробуємо розібратися разом?

хлопчик несе пусту тарілку

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Перші кроки реформи: коментують директори шкіл

Перші кроки реформи: коментують директори шкіл

Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо проблем і успіхів її становлення.

Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область

Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область

Знімальна група Телеканалу КТМ зняла пробу і переконалася, що у Олександрійському НВК "ЗНЗ №19- ДНЗ "Лісова казка" Кіровоградської області діти отримують не лише правильне харчування, але і смачне.

Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню

Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню

Харчування на основі дабл-меню –це можливість для учнів обирати 2-3 страви із запропонованих

Буфет як торговельна точка у закладі освіти

Буфет як торговельна точка у закладі освіти

Їдальня і буфет, як правило, є цілісною структурою у системі харчування у закладах загальної середньої освіти

Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти

Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти

Монопрофільне меню, що визначає один набір страв для харчування у школах та не передбачає самостійного вибору страв учнем, традиційно збереглось у закладах загальної середньої освіти України ще з радянських часів