Бізнес ком’юніті

Останні матеріали

Як працює система харчування в школі

Як працює система харчування в школі

Хто і як організовує харчування у школах? Організація харчування у школах – складний і багатоступеневий процес. Розуміння всіх його нюансів допоможе представникам бізнесу виявити, як саме і на яких етапах бізнес може допомогти школі розвивати практики корисного харчування

Напис РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

Про меню, обладнання, закупівлі і контроль

Про меню, обладнання, закупівлі і контроль

Хто відповідає за обладнання харчоблоків та їдалень? За закупівлю обладнання для харчоблоків та їдалень, а також ремонт їхніх приміщень відповідають засновники закладів. Для цього вони, крім коштів бюджетів громад, можуть залучати кошти з державних субвенцій, Державного фонду регіонального розвитку, благодійних внесків, зокрема в межах співпраці з бізнесом. Якщо школа є фінансово автономною (а таких, наразі, близько 12%), то ця задача частково покладається і на її директора.

Кухар біля роздаткової лінії

Урок первый

Урок первый

пфыпфыпфпфып

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Формування культури здорового харчування — це спільне завдання для всіх працівників закладу освіти, здобувачів освіти, батьківської спільноти та представників громади. Кожен може зробити власний внесок, щоб завдяки здоровому харчуванню заклад сприяв збереженню і зміцненню здоров’я.

Напис ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Що суб’єктам господарювання варто знати про акт державного контролю НАССР та припис ДПСС

Що суб’єктам господарювання варто знати про акт державного контролю НАССР та припис ДПСС

Оператори ринку харчових продуктів повинні розробити та запровадити ефективну систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Дана система (система НАССР), дозволяє оператору ринку харчових продуктів ідентифікувати, оцінювати і контролювати небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Напис Основи безпеки

Чим операторам ринку загрожує порушення законодавства безпечності і якості харчових продуктів ?

Чим операторам ринку загрожує порушення законодавства безпечності і якості харчових продуктів ?

Держава здійснює регулювання безпечності та окремих показників якості харчових продуктів не лише шляхом встановлення вимог до окремих показників якості харчових продуктів, інформування та підвищення обізнаності операторів ринку і споживачів щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, а й притягнення операторів ринку, їх посадових осіб до відповідальності у разі порушення законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

Напис СТАНДАРТИ

Хто має право здійснювати зовнішні перевірки суб’єктів господарювання

Хто має право здійснювати зовнішні перевірки суб’єктів господарювання

Перед початком здійснення планового або позапланового заходу державного контролю посадові особи Держпродспоживслужби зобов’язані пред’явити керівнику суб’єкта господарювання – юридичної особи, її відокремленого підрозділу або уповноваженій ним особі (фізичній особі – підприємцю або уповноваженій ним особі) посвідчення (направлення) та службове посвідчення, що засвідчує посадову особу, і надати суб’єкту господарювання копію посвідчення (направлення).

обладнаний сучасний шкільний харчоблок

Що перевіряє інспектор чи аудитор

Що перевіряє інспектор чи аудитор

Особа, яка здійснює інспектування або аудит, має право проводити прості дослідження (випробування) у разі появи у неї обґрунтованої підозри щодо невідповідності або якщо такі дослідження передбачені щорічним планом державного контролю.

Запаси продуктів на полицях

В яких випадках проводяться позапланові перевірки суб’єктів господарювання

В яких випадках проводяться позапланові перевірки суб’єктів господарювання

Питання проведення позапланових заходів державного контролю врегульовано Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Позапланові заходи проводяться не згідно з річним планами, а за наявності певних підстав, встановлених в частині першій статті 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та частині четвертій статті 18 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Напис НАССР біля зображення школи

Принципи роботи системи Прозорро

Принципи роботи системи Прозорро

Щодня держава оголошує тисячі тендерів на закупівлю продуктів харчування, офісної техніки, громадського транспорту, будівельних матеріалів, ліків, медичного обладнання, ІТ-систем і багато-багато іншого. Щороку з державного та місцевих бюджетів витрачаються мільярди гривень на те, щоб українцям було де навчатися, чим лікуватися та як мандрувати.

Як стати постачальником закупівель ProZorro

Як стати постачальником закупівель ProZorro

Що потрібно зробити, щоб стати постачальником, якщо коротко:

Як постачальнику працювати в електронній системі закупівель ProZorro

Як постачальнику працювати в електронній системі закупівель ProZorro

Що потрібно зробити, щоб стати постачальником, якщо коротко: зареєструватись в електронній системі закупівель ProZorro через авторизований електронний майданчик; знайти тендер; здійснити оплату за участь у закупівлі; підготувати необхідні документи та подати пропозицію; прийняти участь у закупівлі та перемогти; укласти договір та виконати його.

Інструкції для користувачів електронних майданчиків

Інструкції для користувачів електронних майданчиків

Наразі в системі Prozorro авторизовано 13 майданчиків. Постачальники можуть працювати в системі через будь-який із них.