Медпрацівникам. Кухарям
Теми
Останні матеріали
Харчові алергени
Статтями 6 і 15 чинного Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.
Стаття про харчування
Опис статті про харчування
Готуємо правильно. Як зберегти вітамін С
Готуємо правильно. Як зберегти вітамін С
Для людей вітамін С – життєво необхідна поживна речовина. Прикладом негативного впливу дефіциту цього вітаміну може бути хвороба цинга, на яку страждали мореплавці в минулому.
Харчова алергія і непереносимість: відмінності походження та проявів
Харчова алергія і непереносимість: відмінності походження та проявів
Досить багато харчових продуктів і напоїв можуть викликати небажані реакції та наслідки після їхнього споживання. В більшості випадків такі події пов’язані з непереносимістю їжі, а не зі справжньою алергією на неї.
Особливості харчування дітей з розладами аутистичного спектру
Особливості харчування дітей з розладами аутистичного спектру
Розлади аутистичного спектру проявляються утрудненням спілкування та взаємодії з навколишнім світом для дитини або дорослої людини.
Правила харчування при діареї
Швидке поширення інфекційних збудників в умовах високої температури повітря, споживання неякісної води, умови міграції десятків тисяч людей, виклики військового стану, підвищують загрозу на ймовірні спалахи кишкових інфекцій.
Зелена цибуля – незамінна у весняному меню
Зелена цибуля – незамінна у весняному меню
На ринках, ярмарках та полицях крамниць все більше сезонних весняних овочів. Один з них – зелена цибуля.
Додаткові можливості боротьби з втомою
Додаткові можливості боротьби з втомою
12 травня – Міжнародний день запобігання синдрому хронічної втоми. Це серйозне та тривале захворювання, що вражає більшість систем організму.
Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач
Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач
Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими?
Що працює на користь імунної системи?
Що працює на користь імунної системи?
Імунітет — сукупність захисних механізмів, які допомагають організму боротися з чужорідними чинниками: бактеріями, вірусами, грибками, паразитами, різноманітними хімічними речовинами тощо.
Какао – корисний смак для дітей і дорослих
Какао – корисний смак для дітей і дорослих
🧋🧋🧋 Останнім часом вибір напоїв, які мають користь для здоров’я і отримують багато прихильників, поступово зростає.
Дев’ять аргументів на користь редису
Дев’ять аргументів на користь редису
Редис — один з найбільш ранніх овочів весняного сезону, і один із найкорисніших. Його гострий смак пояснюється вмістом великої кількості важливих поживних речовин.
Вегетаріанське харчування і здоров’я підлітків
Вегетаріанське харчування і здоров’я підлітків
У підлітковому віці дитина проходить крізь багато складних змін – від початку статевого дозрівання до формування стабільних нейробіологічних, соціальних та когнітивних характеристик, притаманних вже дорослій особистості.
Кефір: вісім корисних властивостей
Кефір: вісім корисних властивостей
🍶🍶🍶Цей популярний кисломолочний продукт є традиційним для багатьох культур і народів всього світу. Завдяки високому вмісту поживних речовин і пробіотиків він є корисним для травлення та здоров’я кишківника.
П’ятнадцять корисних ефектів омега-3 жирних кислот
П’ятнадцять корисних ефектів омега-3 жирних кислот
Сьогодні, З-го березня, відзначається Глобальний день Омега-3. Його засновницею стала доктор Керол Локе, яка вперше ініціювала проведення заходу у 2010 році для підвищення обізнаності про вплив Омега-3 жирних кислот на наше здоров’я.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7