🟣 КОНТРОЛЬ ВАГИ
Сливи майже не містять жиру і загалом є малокалорійним плодом, тому можуть стати корисним перекусом для людей, які прагнуть схуднути. Дослідження показують, що сливи та чорнослив допомагають відчувати ситість і не переїдати. Чорнослив також сприяє росту здорових кишкових бактерій, що покращують засвоєння поживних речовин і виведення токсинів.
🟣 ЗДОРОВ'Я СЕРЦЯ
Плоди сливи є хорошим джерелом калію. Цей мікроелемент зменшує ризик серцево-судинних захворювань, таких як високий кров’яний тиск, інсульт або хвороби серця. Дослідники виявили, що люди з високим рівнем холестерину, які щодня вживали сливи і чорнослив, мали нижчий рівень ЛПНЩ (поганого) холестерину та підвищений ЛПВЩ (хорошого) холестерину.
🟣 ЗАХИСТ ВІД ОКСИДАТИВНОГО СТРЕСУ
Нестабільні молекули, що називають вільними радикалами, утворюються в тілі людині при фізичних навантаженнях, курінні, контакті з забрудненим повітрям і навіть під впливом сонячного світла. Вільні радикали викликають окислювальний стрес в організмі, що може призвести до пошкодження клітин. Він також збільшує ризик розвитку діабету, серцево-судинних захворювань і деяких видів раку.
Сливи багаті на поліфеноли, які є корисними рослинними сполуками з антиоксидантними властивостями. Дослідження показують, що поліфеноли можуть допомогти захистити людину від розвитку серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу.