Клітковина в цьому овочі допомагає довше залишатися ситими між прийомами їжі. Вона також живить здорові бактерії у травному тракті, захищаючи від раку товстої кишки. А вживання попкорну з кукурудзи, згідно з дослідженнями, здатне запобігти дивертикуліту.
В одному качані цукрової кукурудзи містяться 90 ккал, 3 грами білків, 19 грамів вуглеводів, 1 грам клітковини, 5 грамів цукру та 3,6 мг вітаміну С.
🟡 ВАРТО ВЗЯТИ ДО УВАГИ
Кукурудза є крохмалистим овочем, як картопля та горох. Вона містить цукор і вуглеводи, які можуть підвищити рівень цукру в крові. Діабетикам не має сенсу уникати кукурудзи, але треба рахувати вуглеводи, які надходять при її вживанні.
Кукурудза також містить сполуки, які заважають вашому організму засвоювати належним чином певні поживні речовини. Більшість з них можна видалити, замочуючи качан перед вживанням.
Часто кукурудза заражається грибами, які виділяють токсини (мікотоксини). Якщо ви їсте багато кукурудзи з цими токсинами, це може уповільнити роботу вашої імунної системи і підвищити ризик онкозахворювань, проблем з печінкою та легенями.
Іноді люди, які страждають на целіакію (автоімунне захворювання тонкого кишківника, непереносимість білка глютену), повідомляють про погану переносимість кукурудзи, хоча остання і не містить глютену.
Частина пацієнтів з синдромом подразненого кишківника може відчувати погіршення симптомів, особливо після споживання декількох качанів.