Перейти до головного вмісту
Пошук
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Про організацію системи харчування
Про закупівлі
Про НАССР
Керівникам закладів
Педагогічним працівникам
Уроки учителю
Підвищуємо кваліфікацію
Медпрацівникам. Кухарям
Сторінка кухаря, технолога
Українські дієтологи радять
Сторінка медика
Безпечність харчування
Що варто знати про НАССР (ХАССП)
Радять експерти Decide
Інформація про закупівлі
Обладнання сучасних їдалень
Комплексна модернізація харчоблоку
Що варто знати
Нове шкільне харчування
Що варто знати
Як це працює
Навчання і консультації
Оновлення системи шкільного харчування
Про НАССР
Короткі відео про НАССР
Про публічні закупівлі
Кращі практики впровадження реформи
Порадники
Матеріали для роздруку
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Відео для учнів
Вчимося готувати без допомоги батьків!
Відео на урок
НПА
Батькам
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком’юніті
Як працює система шкільного харчування
Де чекають вашої допомоги
Про тендерні закупівлі
Про контроль за безпечністю харчування
Держава - надійний партнер
Міжнародний досвід
Новини
Перейти до головного вмісту
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Про організацію системи харчування
Про закупівлі
Про НАССР
Керівникам закладів
Педагогічним працівникам
Уроки учителю
Підвищуємо кваліфікацію
Медпрацівникам. Кухарям
Сторінка кухаря, технолога
Українські дієтологи радять
Сторінка медика
Безпечність харчування
Що варто знати про НАССР (ХАССП)
Радять експерти Decide
Інформація про закупівлі
Обладнання сучасних їдалень
Комплексна модернізація харчоблоку
Що варто знати
Нове шкільне харчування
Що варто знати
Як це працює
Навчання і консультації
Оновлення системи шкільного харчування
Про НАССР
Короткі відео про НАССР
Про публічні закупівлі
Кращі практики впровадження реформи
Порадники
Матеріали для роздруку
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Відео для учнів
Вчимося готувати без допомоги батьків!
Відео на урок
НПА
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком’юніті
Як працює система шкільного харчування
Де чекають вашої допомоги
Про тендерні закупівлі
Про контроль за безпечністю харчування
Держава - надійний партнер
Міжнародний досвід
Новини
Пошук
Головна
some title
Опубліковано:
28 грудня 2021
Рекомендуємо ознайомитися
Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила
Заклади освіти, у яких навчальний процес триває в очному режимі, мають дотримуватися правил безпечності води.
Аналітика оскарження закупівель у сфері шкільного харчування на 2022 рік до АМКУ
За період листопад-січень 2021-2022 рр. було подано 129 скарг
Про організацію харчування у перехідний період
Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому р...
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразк...
Загальний аналіз скарг на закупівлі на 2022 рік, розглянутих АМКУ за 3 місяці
На запит платформи «Знаїмо» Антимонопольним комітетом України були проаналізовані помилки у публічних закупівлях, що проводились ...
Як організовувати харчування в закладі освіти
Кожен заклад освіти має свої особливості: приміщення, режим навчання, кількість учнів, кадри тощо. Тож і харчування слід організов...
Хто за що відповідає
Безпосередньо за організацію харчування дітей у закладах освіти відповідають засновники та керівники цих закладів. Вони мають гара...
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо про...
Про уповноважену особу
Від 1 січня 2022 року за організацію і проведення закупівель має відповідати уповноважена особа — працівник, якого призначає замов...
Як убезпечити дітей від неякісної їжі
Аби діти не отримали небезпечної та неякісної їжі, у закладах освіти обов’язково проводять бракераж.
Головне про публічні закупівлі
Порядок організації і здійснення закупівель продуктів або послуг з організації харчування у закладі освіти визначено законом Украї...
Про облаштування харчоблока
Наразі законодавчо не визначено ані типового, ані орієнтовного переліку обладнання для шкільних харчоблоків. Тож, облаштовуючи чи ...
Харчування дітей під час карантину
З початком пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) безліч сфер суспільного життя вимушені були перелаштуватись та навчитись жит...
Хто має право на безоплатне харчування
Окремим категоріям дітей держава гарантує можливість безоплатно харчуватися у закладах освіти. Важливо, що цей перелік пільгових к...
Про приміщення харчоблока
Вимоги до облаштування харчоблоку школи чи дитсадка визначені в державних будівельних нормах для закладів освіти і дошкільної осві...
Які працівники потрібні закладу освіти для організації харчування
Якщо заклад організовує харчування дітей самотужки, його штат має бути укомплектований кваліфікованими працівниками їдальні. Повин...
Медичний працівник в системі організації харчування для учнів
Роль медичного працівника в організації харчування для учнів Закон України «Про охорону дитинства» гарантує дошкільнятам і школяра...
Вимоги до кухарів закладів освіти
Добирати працівників їдальні, що відповідають кваліфікаційним вимогам, зокрема кухарів — задача керівника закладу освіти. Кваліфі...
Як розрахуватися у шкільній їдальні
Як правило, учні можуть платити в їдальні лише готівкою або попередньо придбавши за готівку абонементи чи талони. Однак у 2021 рок...
Про культуру здорового харчування
У дитсадку, школі та інших закладах освіти діти мають, крім усього іншого, вчитися розуміти, що означає бути здоровим і що для цьо...
Харчування в закладах дошкільної освіти: що змінюється
Реформа шкільного харчування, ініційована дружиною Президента України Оленою Зеленською, – це не лише оновлення підходів до харчув...
Безбар'єрне середовище обідньої зали
Безбар’єрність та інклюзивність є наскрізною лінією освітнього законодавства. Зокрема, йдеться про забезпечення вільного та безпеч...
Інклюзивність шкільних їдалень
Особливості інклюзивного середовища в їдальні
Що варто знати про посуд
Яким має бути посуд у шкільній їдальні та як за ним доглядати? Про безпечність посуду, з якого їдять діти, треба дбати не менш рет...
Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?
3-D анімоване відео. Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регла...
Партнерство закладу освіти і батьків
Батьки дітей та учнів (або їх законні представники) можуть і мають впливати на організацію шкільного харчування. За умови дотриман...
Рекомендуємо ознайомитися
Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила
Заклади освіти, у яких навчальний процес триває в очному режимі, мають дотримуватися правил безпечності води.
Аналітика оскарження закупівель у сфері шкільного харчування на 2022 рік до АМКУ
За період листопад-січень 2021-2022 рр. було подано 129 скарг
Про організацію харчування у перехідний період
Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому р...
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразк...
Загальний аналіз скарг на закупівлі на 2022 рік, розглянутих АМКУ за 3 місяці
На запит платформи «Знаїмо» Антимонопольним комітетом України були проаналізовані помилки у публічних закупівлях, що проводились ...
Як організовувати харчування в закладі освіти
Кожен заклад освіти має свої особливості: приміщення, режим навчання, кількість учнів, кадри тощо. Тож і харчування слід організов...
Хто за що відповідає
Безпосередньо за організацію харчування дітей у закладах освіти відповідають засновники та керівники цих закладів. Вони мають гара...
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо про...
Про уповноважену особу
Від 1 січня 2022 року за організацію і проведення закупівель має відповідати уповноважена особа — працівник, якого призначає замов...
Як убезпечити дітей від неякісної їжі
Аби діти не отримали небезпечної та неякісної їжі, у закладах освіти обов’язково проводять бракераж.
Головне про публічні закупівлі
Порядок організації і здійснення закупівель продуктів або послуг з організації харчування у закладі освіти визначено законом Украї...
Про облаштування харчоблока
Наразі законодавчо не визначено ані типового, ані орієнтовного переліку обладнання для шкільних харчоблоків. Тож, облаштовуючи чи ...
Харчування дітей під час карантину
З початком пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) безліч сфер суспільного життя вимушені були перелаштуватись та навчитись жит...
Хто має право на безоплатне харчування
Окремим категоріям дітей держава гарантує можливість безоплатно харчуватися у закладах освіти. Важливо, що цей перелік пільгових к...
Про приміщення харчоблока
Вимоги до облаштування харчоблоку школи чи дитсадка визначені в державних будівельних нормах для закладів освіти і дошкільної осві...
Які працівники потрібні закладу освіти для організації харчування
Якщо заклад організовує харчування дітей самотужки, його штат має бути укомплектований кваліфікованими працівниками їдальні. Повин...
Медичний працівник в системі організації харчування для учнів
Роль медичного працівника в організації харчування для учнів Закон України «Про охорону дитинства» гарантує дошкільнятам і школяра...
Вимоги до кухарів закладів освіти
Добирати працівників їдальні, що відповідають кваліфікаційним вимогам, зокрема кухарів — задача керівника закладу освіти. Кваліфі...
Як розрахуватися у шкільній їдальні
Як правило, учні можуть платити в їдальні лише готівкою або попередньо придбавши за готівку абонементи чи талони. Однак у 2021 рок...
Про культуру здорового харчування
У дитсадку, школі та інших закладах освіти діти мають, крім усього іншого, вчитися розуміти, що означає бути здоровим і що для цьо...
Харчування в закладах дошкільної освіти: що змінюється
Реформа шкільного харчування, ініційована дружиною Президента України Оленою Зеленською, – це не лише оновлення підходів до харчув...
Безбар'єрне середовище обідньої зали
Безбар’єрність та інклюзивність є наскрізною лінією освітнього законодавства. Зокрема, йдеться про забезпечення вільного та безпеч...
Інклюзивність шкільних їдалень
Особливості інклюзивного середовища в їдальні
Що варто знати про посуд
Яким має бути посуд у шкільній їдальні та як за ним доглядати? Про безпечність посуду, з якого їдять діти, треба дбати не менш рет...
Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?
3-D анімоване відео. Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регла...
Партнерство закладу освіти і батьків
Батьки дітей та учнів (або їх законні представники) можуть і мають впливати на організацію шкільного харчування. За умови дотриман...