Намагайся щодня їсти достатню кількість корисних продуктів:
ОВОЧІВ, ФРУКТІВ, ЯГІД, ЦІЛЬНИХ ЗЛАКІВ, БОБОВИХ, ГОРІХІВ, НАСІННЯ,
ЯЄЦЬ, НЕЖИРНОГО М’ЯСА, РИБИ ТА МОЛОЧНИХ І КИСЛОМОЛОЧНИХ
ПРОДУКТІВ.
Щоб отримувати всі необхідні корисні речовини та калорії, щодня потрібно
вживати здорові продукти з основних п’яти груп:
- різноманітні та різнокольорові овочі, а також бобові
- фрукти та ягоди
- цільнозернові продукти (каші, хліб, макаронні вироби, пластівці), горіхи
та насіння
- нежирне м’ясо, птиця, яйця, риба, морепродукти
- молоко, йогурт, сир, кисломолочні напої
Поєднати їх у своєму щоденному меню можна за допомогою пропорцій тарілки
здорового харчування.