У заморожених сезонних ягодах, фруктах та овочах зберігається більшість поживних речовин
Фрукти та овочі при правильно проведеному процесі заморожування зберігають велику частину і вітамінів, і мінералів. Тобто вони можуть бути такими ж поживними, як і свіжі. Щоправда, є нюанс – якщо розморозили їх лише один раз. При повторному заморожуванні втрачається значна частка корисних речовин.
Користуйтесь правилом “швидко-повільно”. Тобто швидко заморожуйте у морозилці та повільно розморожуйте, наприклад, в холодильнику. Тим самим ви збережете більше смаку і вологи в продукті та досягнете максимально корисного ефекту. Заморожування допомагає уповільнити втрату поживних речовин у плодах, оскільки гальмується процес окиснення. Ключову роль у цьому відіграє час, а саме як швидко фрукти та овочі пройдуть шлях від моменту збору врожаю до морозильної камери.