Віддавайте перевагу білому м'ясу (наприклад, птиці) та рибі, які, як правило, мають низький вміст жирів, а не червоному м'ясу; Обмежте споживання технологічно обробленого м'яса, оскільки в ньому високий вміст жиру та солі; Коли це можливо, віддавайте перевагу молоку та молочним продуктам з низьким або зниженим вмістом жиру; Уникайте оброблених, запечених і смажених продуктів, які містять трансжири промислового виробництва.
Чому?
Жири та олії є концентрованими джерелами енергії та споживання занадто великої кількості жиру, зокрема, неправильних видів жиру, може бути шкідливим для здоров'я. Наприклад, люди, які споживають надмірну кількість насиченого жиру та трансжирів, мають більш високий ризик виникнення серцево-судинних захворювань і інсульту. Трансжири можуть траплятися в природі в деяких видах м'яса та молочних продуктах, але трансжири промислового виробництва (наприклад, частково гідрогенізовані олії), які є присутніми в різних технологічно оброблених продуктах, є основним джерелом.
СПОЖИВАЙТЕ МЕНШЕ СОЛІ ТА ЦУКРУ