Перейти до головного вмісту
Пошук
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Про організацію системи харчування
Про закупівлі
Про НАССР
Керівникам закладів
Педагогічним працівникам
Уроки учителю
Підвищуємо кваліфікацію
Медпрацівникам. Кухарям
Сторінка кухаря, технолога
Українські дієтологи радять
Сторінка медика
Безпечність харчування
Що варто знати про НАССР (ХАССП)
Радять експерти Decide
Інформація про закупівлі
Обладнання сучасних їдалень
Комплексна модернізація харчоблоку
Що варто знати
Нове шкільне харчування
Що варто знати
Як це працює
Навчання і консультації
Оновлення системи шкільного харчування
Про НАССР
Короткі відео про НАССР
Про публічні закупівлі
Кращі практики впровадження реформи
Порадники
Матеріали для роздруку
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Відео для учнів
Вчимося готувати без допомоги батьків!
Відео на урок
НПА
Батькам
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком’юніті
Як працює система шкільного харчування
Де чекають вашої допомоги
Про тендерні закупівлі
Про контроль за безпечністю харчування
Держава - надійний партнер
Міжнародний досвід
Новини
Перейти до головного вмісту
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Про організацію системи харчування
Про закупівлі
Про НАССР
Керівникам закладів
Педагогічним працівникам
Уроки учителю
Підвищуємо кваліфікацію
Медпрацівникам. Кухарям
Сторінка кухаря, технолога
Українські дієтологи радять
Сторінка медика
Безпечність харчування
Що варто знати про НАССР (ХАССП)
Радять експерти Decide
Інформація про закупівлі
Обладнання сучасних їдалень
Комплексна модернізація харчоблоку
Що варто знати
Нове шкільне харчування
Що варто знати
Як це працює
Навчання і консультації
Оновлення системи шкільного харчування
Про НАССР
Короткі відео про НАССР
Про публічні закупівлі
Кращі практики впровадження реформи
Порадники
Матеріали для роздруку
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Відео для учнів
Вчимося готувати без допомоги батьків!
Відео на урок
НПА
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком’юніті
Як працює система шкільного харчування
Де чекають вашої допомоги
Про тендерні закупівлі
Про контроль за безпечністю харчування
Держава - надійний партнер
Міжнародний досвід
Новини
Пошук
Головна
Згуртовані їжаки йодь
Опубліковано:
09 вересня 2024
Теги:
війна
їжак
Рекомендуємо ознайомитися
Водопостачання закладу освіти
У їдальні, харчоблоці, буфеті та в інших приміщеннях закладу освіти потрібно забезпечити проточну гарячу та холодну воду.
Вимоги до стану комунікацій
До кожного виду технічних комунікацій передбачені окремі вимоги, дотримання яких спрямоване на те, щоб не допустити забруднення пр...
Поводження з відходами
Важливим заходом безпеки на харчоблоці, який запобігає ризику забруднення продуктів та появи шкідників, є правильне поводження з в...
Здоров’я та забезпечення персоналу
Працівники харчоблока мають пройти навчання на тему гігієни персоналу, проходити обов’язкові профілактичні медичні огляди з відпов...
Зонування та середовище харчоблока
Перехресне забруднення на харчоблоці — одна з основних загроз, яка здатна завдати шкоди не лише здоров’ю, а й життю дитини.
Вимоги до харчових продуктів, які надходять у заклади освіти, і супровідної документації
У харчоблоках часто неможливо користуватися такими інструментами оцінювання постачальників і вхідного контролю, як аудит п...
Вимоги до стану обладнання
Обладнання харчоблока слід підтримувати в справному стані, використовувати за призначенням відповідно до інструкцій виробника, а т...
Зберігання продуктів. Приміщення та обладнання
Усі оператори ринку, якими є й харчоблоки закладів освіти, зобов’язані створювати належні умови для зберігання не лише харчових пр...
Маркування
Важливим чинником безпеки на харчоблоці є простежуваність — можливість документально ідентифікувати оператора ринку, час, місце, п...
Який транспорт може доставляти продукти до закладів освіти
Законодавство зобов’язує всіх постачальників, зокрема тих, що доставляють продукти до закладів освіти, використовувати лише трансп...
Чистота поверхонь
Поверхні, які контактують з продуктами, мають бути придатними для чищення та миття і стійкими до відповідних мийних засобів.
Що таке система НАССР і як її застосовувати
Українське законодавство висуває низку вимог, яким мають відповідати оператори ринку харчових продуктів.
Як не допустити появи шкідників або ефективно з ними боротися
У закладах освіти обов’язково потрібно вживати ефективні заходи, щоб не допустити на харчоблоці появи шкідників.
Вимоги до стану приміщень
Належне утримання приміщень харчоблока також впливає на безпечність харчових продуктів.
Зберігання продуктів. Температурний режим
Продукти можна зберігати різними способами: у кімнаті, холодильному або морозильному обладнанні.
Рекомендуємо ознайомитися
Водопостачання закладу освіти
У їдальні, харчоблоці, буфеті та в інших приміщеннях закладу освіти потрібно забезпечити проточну гарячу та холодну воду.
Вимоги до стану комунікацій
До кожного виду технічних комунікацій передбачені окремі вимоги, дотримання яких спрямоване на те, щоб не допустити забруднення пр...
Поводження з відходами
Важливим заходом безпеки на харчоблоці, який запобігає ризику забруднення продуктів та появи шкідників, є правильне поводження з в...
Здоров’я та забезпечення персоналу
Працівники харчоблока мають пройти навчання на тему гігієни персоналу, проходити обов’язкові профілактичні медичні огляди з відпов...
Зонування та середовище харчоблока
Перехресне забруднення на харчоблоці — одна з основних загроз, яка здатна завдати шкоди не лише здоров’ю, а й життю дитини.
Вимоги до харчових продуктів, які надходять у заклади освіти, і супровідної документації
У харчоблоках часто неможливо користуватися такими інструментами оцінювання постачальників і вхідного контролю, як аудит п...
Вимоги до стану обладнання
Обладнання харчоблока слід підтримувати в справному стані, використовувати за призначенням відповідно до інструкцій виробника, а т...
Зберігання продуктів. Приміщення та обладнання
Усі оператори ринку, якими є й харчоблоки закладів освіти, зобов’язані створювати належні умови для зберігання не лише харчових пр...
Маркування
Важливим чинником безпеки на харчоблоці є простежуваність — можливість документально ідентифікувати оператора ринку, час, місце, п...
Який транспорт може доставляти продукти до закладів освіти
Законодавство зобов’язує всіх постачальників, зокрема тих, що доставляють продукти до закладів освіти, використовувати лише трансп...
Чистота поверхонь
Поверхні, які контактують з продуктами, мають бути придатними для чищення та миття і стійкими до відповідних мийних засобів.
Що таке система НАССР і як її застосовувати
Українське законодавство висуває низку вимог, яким мають відповідати оператори ринку харчових продуктів.
Як не допустити появи шкідників або ефективно з ними боротися
У закладах освіти обов’язково потрібно вживати ефективні заходи, щоб не допустити на харчоблоці появи шкідників.
Вимоги до стану приміщень
Належне утримання приміщень харчоблока також впливає на безпечність харчових продуктів.
Зберігання продуктів. Температурний режим
Продукти можна зберігати різними способами: у кімнаті, холодильному або морозильному обладнанні.