Основу тарілки здорової їжі ми склали! Але є ще кілька продуктів, про які варто
згадати.
У багатьох продуктах є жири. Вони також бувають корисними і не дуже.
Корисні — це ненасичені жири. Вони є в рибі, горіхах, оливках, насінні та деяких
оліях, які мають виражений запах і колір.
До речі, про олії. По-перше, їх варто вживати в помірній кількості. По-друге,
найкорисніші з них — оливкова холодного віджиму, лляна, з гарбузового насіння і
сиродавлені олії з горіхів.
Молочні продукти також корисні, але їх наш організм потребує небагато — десь
менше чверті тарілки. Обирай нежирне молоко, несолодкий йогурт, твердий і
кисломолочний сир.
Не забувай про воду! Вона завжди повинна стояти біля твоєї тарілки з
корисною їжею. Вода найкраще втамовує спрагу і дуже потрібна організму, щоб він
лишався здоровим і нормально працював протягом дня. А ще звичайна питна вода
на відміну від таких напоїв, як кава та чай, абсолютно не шкодить зубам і не зіпсує
їх колір.
І наостанок ще одна умова, завдяки якій все, що ти з’їси, принесе організму
максимальну користь. Будь фізично активним/активною! Адже саме
активність допомагає організму засвоїти те, що ми з’їдаємо.