Про організацію системи харчування

Теми

Останні матеріали

Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати

Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати

як дотримуватися правил гігієни на робочому місці та як належно підготувати та зберігати харчові продукти, щоб знизити ризики псування продуктів та виникнення повʼязаних з ними хвороб харчового походження.

Як організувати харчування у закладі освіти в умовах воєнного часу

Як організувати харчування у закладі освіти в умовах воєнного часу

В умовах воєнного стану перед громадами постає чимало викликів. Серед них – організація шкільного харчування.

Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?

Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?

В наслідок терористичних російських ракетних обстрілів енергосистеми України зазнають чималі пошкодження, що спричинило довготривалу відсутність електроенергії або віялові відключення систем електропостачання.

Модель організації харчування для навчальних закладів: модель «Базова кухня».

Модель організації харчування для навчальних закладів: модель «Базова кухня».

Національна асоціація громадського харчування пропонує цикл публікацій про моделі організації харчування, розроблених асоціацією для навчальних закладів.

Трансформація підприємств під харчування в закладах освіти та дошкільних закладах

Трансформація підприємств під харчування в закладах освіти та дошкільних закладах

Повноцінне, безпечне, якісне харчування школярів – важливий фактор загального розвитку і зростання школярів.

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).

Про організацію харчування у перехідний період

Про організацію харчування у перехідний період

Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому рівні стала постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова 305), яка набрала чинності з дня її опублікування, крім абзацу другого пункту 1 та пункту 2 цієї постанови, пунктів 1-3, 8-54 Порядку, затвердженого цією постановою, які набрали чинності з 1 вересня 2021 року.

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.

Як організовувати харчування в закладі освіти

Як організовувати харчування в закладі освіти

Кожен заклад освіти має свої особливості: приміщення, режим навчання, кількість учнів, кадри тощо. Тож і харчування слід організовувати, враховуючи ці особливості. Є чотири головні питання, на які слід відповісти, організовуючи харчування: Режим або кратність: скільки разів на день мають їсти учні у закладі?

Хто за що відповідає

Хто за що відповідає

Безпосередньо за організацію харчування дітей у закладах освіти відповідають засновники та керівники цих закладів. Вони мають гарантувати дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість продуктів і страв. Про це йдеться у статті 20 закону «Про повну загальну середню освіту».

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Як убезпечити дітей від неякісної їжі

Як убезпечити дітей від неякісної їжі

Аби діти не отримали небезпечної та неякісної їжі, у закладах освіти обов’язково проводять бракераж.