Перейти до головного вмісту
Пошук
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Про організацію системи харчування
Про закупівлі
Про НАССР
Керівникам закладів
Педагогічним працівникам
Уроки учителю
Підвищуємо кваліфікацію
Медпрацівникам. Кухарям
Сторінка кухаря, технолога
Українські дієтологи радять
Сторінка медика
Безпечність харчування
Що варто знати про НАССР (ХАССП)
Радять експерти Decide
Інформація про закупівлі
Обладнання сучасних їдалень
Комплексна модернізація харчоблоку
Що варто знати
Нове шкільне харчування
Що варто знати
Як це працює
Навчання і консультації
Оновлення системи шкільного харчування
Про НАССР
Короткі відео про НАССР
Про публічні закупівлі
Кращі практики впровадження реформи
Порадники
Матеріали для роздруку
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Відео для учнів
Вчимося готувати без допомоги батьків!
Відео на урок
НПА
Батькам
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком’юніті
Як працює система шкільного харчування
Де чекають вашої допомоги
Про тендерні закупівлі
Про контроль за безпечністю харчування
Держава - надійний партнер
Міжнародний досвід
Новини
Перейти до головного вмісту
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Про організацію системи харчування
Про закупівлі
Про НАССР
Керівникам закладів
Педагогічним працівникам
Уроки учителю
Підвищуємо кваліфікацію
Медпрацівникам. Кухарям
Сторінка кухаря, технолога
Українські дієтологи радять
Сторінка медика
Безпечність харчування
Що варто знати про НАССР (ХАССП)
Радять експерти Decide
Інформація про закупівлі
Обладнання сучасних їдалень
Комплексна модернізація харчоблоку
Що варто знати
Нове шкільне харчування
Що варто знати
Як це працює
Навчання і консультації
Оновлення системи шкільного харчування
Про НАССР
Короткі відео про НАССР
Про публічні закупівлі
Кращі практики впровадження реформи
Порадники
Матеріали для роздруку
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Відео для учнів
Вчимося готувати без допомоги батьків!
Відео на урок
НПА
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком’юніті
Як працює система шкільного харчування
Де чекають вашої допомоги
Про тендерні закупівлі
Про контроль за безпечністю харчування
Держава - надійний партнер
Міжнародний досвід
Новини
Пошук
Головна
Улюблені страви від шеф-кухарів
Опубліковано:
08 лютого 2022
Рекомендуємо ознайомитися
Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач
Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чо...
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення,...
Особливості організації дієтичного харчування
Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальн...
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразк...
Постачання продуктів: як закладу освіти прийняти лише якісний товар
Безпечність та якість страв для дітей залежать не тільки від максимально безпечних умов приготування страв. Працівники харчоблоку ...
Найскладніші питання до Євгена Клоптенка: Про меню і техкартки
У статті ви знайдете відповіді на найпоширеніші питання, які допоможуть вам розібратися у процесі впровадження в закладах освіти ...
Нове меню, що змінилося?
Меню має бути чотиритижневим для різних сезонів. Це дозволить урізноманітнити раціон та спонукати до використання харчових продукт...
Найскладніші питання до Євгена Клоптенка: Про норми і вартість харчування
У статті ви знайдете відповіді на найпоширеніші питання, які допоможуть вам розібратися у процесі впровадження в закладах освіти ...
Про облаштування харчоблока
Наразі законодавчо не визначено ані типового, ані орієнтовного переліку обладнання для шкільних харчоблоків. Тож, облаштовуючи чи ...
Які працівники потрібні закладу освіти для організації харчування
Якщо заклад організовує харчування дітей самотужки, його штат має бути укомплектований кваліфікованими працівниками їдальні. Повин...
Вимоги до кухарів закладів освіти
Добирати працівників їдальні, що відповідають кваліфікаційним вимогам, зокрема кухарів — задача керівника закладу освіти. Кваліфі...
Що варто знати про посуд
Яким має бути посуд у шкільній їдальні та як за ним доглядати? Про безпечність посуду, з якого їдять діти, треба дбати не менш рет...
Закупівлі в брутто, норми — у нетто. Що робити?
Нові норми харчування, окрім концептуального підходу до здорового харчування, також мають низку технічних новацій.
Зонування та середовище харчоблока
Перехресне забруднення на харчоблоці — одна з основних загроз, яка здатна завдати шкоди не лише здоров’ю, а й життю дитини.
Вимоги до харчових продуктів, які надходять у заклади освіти, і супровідної документації
У харчоблоках часто неможливо користуватися такими інструментами оцінювання постачальників і вхідного контролю, як аудит п...
Таблиця хімічного складу та енергетичної цінності деяких продуктів харчування
Хімічний склад та енергетична цінність деяких продуктів харчування
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці плодів та ягід
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці плодів та ягід
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці овочів
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці овочів
Співвідношення крупи й рідини під час приготування каш
Співвідношення крупи й рідини під час приготування каш
Відходи при холодній обробці риби замороженої
Відходи при холодній обробці риби замороженої
Втрати при холодній обробці, зберіганні й нарізанні
Втрати при холодній обробці, зберіганні й нарізанні
Рекомендуємо ознайомитися
Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач
Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чо...
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення,...
Особливості організації дієтичного харчування
Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальн...
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразк...
Постачання продуктів: як закладу освіти прийняти лише якісний товар
Безпечність та якість страв для дітей залежать не тільки від максимально безпечних умов приготування страв. Працівники харчоблоку ...
Найскладніші питання до Євгена Клоптенка: Про меню і техкартки
У статті ви знайдете відповіді на найпоширеніші питання, які допоможуть вам розібратися у процесі впровадження в закладах освіти ...
Нове меню, що змінилося?
Меню має бути чотиритижневим для різних сезонів. Це дозволить урізноманітнити раціон та спонукати до використання харчових продукт...
Найскладніші питання до Євгена Клоптенка: Про норми і вартість харчування
У статті ви знайдете відповіді на найпоширеніші питання, які допоможуть вам розібратися у процесі впровадження в закладах освіти ...
Про облаштування харчоблока
Наразі законодавчо не визначено ані типового, ані орієнтовного переліку обладнання для шкільних харчоблоків. Тож, облаштовуючи чи ...
Які працівники потрібні закладу освіти для організації харчування
Якщо заклад організовує харчування дітей самотужки, його штат має бути укомплектований кваліфікованими працівниками їдальні. Повин...
Вимоги до кухарів закладів освіти
Добирати працівників їдальні, що відповідають кваліфікаційним вимогам, зокрема кухарів — задача керівника закладу освіти. Кваліфі...
Що варто знати про посуд
Яким має бути посуд у шкільній їдальні та як за ним доглядати? Про безпечність посуду, з якого їдять діти, треба дбати не менш рет...
Закупівлі в брутто, норми — у нетто. Що робити?
Нові норми харчування, окрім концептуального підходу до здорового харчування, також мають низку технічних новацій.
Зонування та середовище харчоблока
Перехресне забруднення на харчоблоці — одна з основних загроз, яка здатна завдати шкоди не лише здоров’ю, а й життю дитини.
Вимоги до харчових продуктів, які надходять у заклади освіти, і супровідної документації
У харчоблоках часто неможливо користуватися такими інструментами оцінювання постачальників і вхідного контролю, як аудит п...
Таблиця хімічного складу та енергетичної цінності деяких продуктів харчування
Хімічний склад та енергетична цінність деяких продуктів харчування
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці плодів та ягід
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці плодів та ягід
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці овочів
Норми відходів при холодній і втрат при тепловій обробці овочів
Співвідношення крупи й рідини під час приготування каш
Співвідношення крупи й рідини під час приготування каш
Відходи при холодній обробці риби замороженої
Відходи при холодній обробці риби замороженої
Втрати при холодній обробці, зберіганні й нарізанні
Втрати при холодній обробці, зберіганні й нарізанні