, – зазначив кулінарний експерт та шеф-кухар Євген Клопотенко.
Учасниками заходу також стали управлінці Київської міської державної адміністрації. Завдяки їхній підтримці училище торік подалося на конкурс зі створення НПЦ та отримало фінансування. У новий освітній простір інвестували майже 5,8 млн гривень. З них понад 2 млн гривень – кошти держбюджету, решта – майже 3,7 млн гривень – гроші місцевого бюджету.
Для участі у конкурсі на створення НПЦ заклад склав заявку з докладним описом майбутнього центру, характеристикою стану професійно-технічної освіти у регіоні, а також орієнтовною вартістю майбутнього осередку. Під час відбору претендентів конкурсна комісія МОН враховувала не тільки наявну матеріально-технічну базу, а й досвід співпраці профтеху з бізнесом, кількість учнів тощо. Училище також мало узгодити подачу заявки з місцевою владою, оскільки закупівля обладнання проходила за принципом співфінансування. Так, не більш ніж 70% коштів оплачувалось за рахунок субвенції, а не менш як 30% – за кошти місцевих бюджетів. Важливо, що ця вимога зберігається і зараз. На створення центрів у держбюджеті 2021 року закладено 150 млн гривень, що на 50 млн більше, ніж торік.
Нагадаємо, що у 2021 році МОН затвердить методичні рекомендації, за якими в кожному регіоні проводитимуть вдосконалення мережі профосвіти.