Партнерський форум «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями»: Реформа системи шкільного харчування – одна з ключових тем, якими опікується Уряд.
Я дуже рада, що якість харчування у школах – один з пріоритетів та цілей МОН на 2021 рік. Добре, що сьогодні ми говоримо про освіту не тільки як про дисципліни, уроки та парти. Передусім ми говоримо про людей. Людей, які дорослішають, формують свої звички, зокрема харчові – зазначила Олена Зеленська.
У 2020 році було виділено 400 млн грн з державного бюджету та майже 100 млн грн з місцевих бюджетів на ремонт харчоблоків та їдалень закладів освіти й придбання для них сучасного технологічного обладнання й устаткування. Станом на сьогодні в 1809 закладах загальної середньої освіти, в яких навчається понад мільйон учнів, створено належні умови для організації якісного харчування – зауважив Сергій Шкарлет.
Від якості їжі залежить фізичний розвиток дитини, її здоров’я та самопочуття, а це, у свою чергу, впливає на розумовий та інтелектуальний розвиток дитини, її настрій і психічний стан, здатність засвоювати навчальний матеріал. Саме тому з ініціативи та під патронатом Першої леді України сьогодні активно впроваджується реформа шкільного харчування, яка знайшла свою підтримку в суспільстві. Проте для успішної реалізації цієї реформи необхідне об’єднання зусиль багатьох міністерств і відомств. І ми маємо це зробити. Адже в нас є спільна мета – виростити і виховати здорових, розвинених та освічених громадян України – наголосив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.