Сторінка медика

Теми

Останні матеріали

Харчові алергени

Харчові алергени

Статтями 6 і 15 чинного Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

Харчова алергія і непереносимість: відмінності походження та проявів

Харчова алергія і непереносимість: відмінності походження та проявів

Досить багато харчових продуктів і напоїв можуть викликати небажані реакції та наслідки після їхнього споживання. В більшості випадків такі події пов’язані з непереносимістю їжі, а не зі справжньою алергією на неї.

Особливості харчування дітей з розладами аутистичного спектру

Особливості харчування дітей з розладами аутистичного спектру

Розлади аутистичного спектру проявляються утрудненням спілкування та взаємодії з навколишнім світом для дитини або дорослої людини.

Правила харчування при діареї

Правила харчування при діареї

Швидке поширення інфекційних збудників в умовах високої температури повітря, споживання неякісної води, умови міграції десятків тисяч людей, виклики військового стану, підвищують загрозу на ймовірні спалахи кишкових інфекцій.

Додаткові можливості боротьби з втомою

Додаткові можливості боротьби з втомою

12 травня – Міжнародний день запобігання синдрому хронічної втоми. Це серйозне та тривале захворювання, що вражає більшість систем організму.

Що працює на користь імунної системи?

Що працює на користь імунної системи?

Імунітет — сукупність захисних механізмів, які допомагають організму боротися з чужорідними чинниками: бактеріями, вірусами, грибками, паразитами, різноманітними хімічними речовинами тощо.

П’ятнадцять корисних ефектів омега-3 жирних кислот

П’ятнадцять корисних ефектів омега-3 жирних кислот

Сьогодні, З-го березня, відзначається Глобальний день Омега-3. Його засновницею стала доктор Керол Локе, яка вперше ініціювала проведення заходу у 2010 році для підвищення обізнаності про вплив Омега-3 жирних кислот на наше здоров’я.

Як харчуватися, щоб полегшити напади мігрені

Як харчуватися, щоб полегшити напади мігрені

Головний біль є поширеним у людей різних вікових груп та з різним станом здоров’я.

Харчові добавки – наскільки реальна небезпека?

Харчові добавки – наскільки реальна небезпека?

Сучасна харчова промисловість у процесі виробництва власної продукції широко використовує харчові добавки.

Вміст цукру у фруктах та ягодах – від найбільшого до найменшого

Вміст цукру у фруктах та ягодах – від найбільшого до найменшого

Майже всі фрукти і ягоди мають природній солодкий смак. Його забезпечує присутність фруктози – одного з трьох харчових моносахаридів разом із глюкозою і галактозою.

Харчування при синдромі порушення уваги та активності: що їсти та чого уникати

Харчування при синдромі порушення уваги та активності: що їсти та чого уникати

Синдром порушення уваги та активності (СПУА) — це порушення, пов’язане із особливостями розвитку нервової системи, обумовленими біологічними особливостями мозку.

Мультивітамінно-мінеральні комплекси: Очікування, ефективність, безпечність

Мультивітамінно-мінеральні комплекси: Очікування, ефективність, безпечність

Серед великого різноманіття на багатоміліардному ринку дієтичних добавок комплекси із вмістом набору вітамінів, мінералів, мікроелементів та деяких інших поживних речовин традиційно знаходяться серед лідерів.

Трансжири і чому їх варто уникати

Трансжири і чому їх варто уникати

Трансжири – це різновид ненасичених жирів, які від звичайних жирів відрізняються структурою, а отже і властивостями.

Шкідливо для вашого здоров'я: до чого можуть призвести погані харчові звички

Шкідливо для вашого здоров'я: до чого можуть призвести погані харчові звички

Нездорове харчування може призвести до серйозних хронічних захворювань. Але ці проблеми вчасно попередять цих проблем можна запобігти завдяки простим порадам зі здорового харчування.

Всі на сонце: чому важливо підтримувати нормальний рівень вітаміну D

Всі на сонце: чому важливо підтримувати нормальний рівень вітаміну D

Вітамін D вкрай необхідний для підтримки здоров’я кісток, зубів і м’язів. Але джерел його надходження в організм мало.