Медпрацівникам. Кухарям

Теми

Останні матеріали

Харчові алергени

Харчові алергени

Статтями 6 і 15 чинного Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

Готуємо правильно. Як зберегти вітамін С

Готуємо правильно. Як зберегти вітамін С

Для людей вітамін С – життєво необхідна поживна речовина. Прикладом негативного впливу дефіциту цього вітаміну може бути хвороба цинга, на яку страждали мореплавці в минулому.

Харчова алергія і непереносимість: відмінності походження та проявів

Харчова алергія і непереносимість: відмінності походження та проявів

Досить багато харчових продуктів і напоїв можуть викликати небажані реакції та наслідки після їхнього споживання. В більшості випадків такі події пов’язані з непереносимістю їжі, а не зі справжньою алергією на неї.

Особливості харчування дітей з розладами аутистичного спектру

Особливості харчування дітей з розладами аутистичного спектру

Розлади аутистичного спектру проявляються утрудненням спілкування та взаємодії з навколишнім світом для дитини або дорослої людини.

Правила харчування при діареї

Правила харчування при діареї

Швидке поширення інфекційних збудників в умовах високої температури повітря, споживання неякісної води, умови міграції десятків тисяч людей, виклики військового стану, підвищують загрозу на ймовірні спалахи кишкових інфекцій.

Зелена цибуля – незамінна у весняному меню

Зелена цибуля – незамінна у весняному меню

На ринках, ярмарках та полицях крамниць все більше сезонних весняних овочів. Один з них – зелена цибуля.

Додаткові можливості боротьби з втомою

Додаткові можливості боротьби з втомою

12 травня – Міжнародний день запобігання синдрому хронічної втоми. Це серйозне та тривале захворювання, що вражає більшість систем організму.

Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач

Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач

Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими?

Що працює на користь імунної системи?

Що працює на користь імунної системи?

Імунітет — сукупність захисних механізмів, які допомагають організму боротися з чужорідними чинниками: бактеріями, вірусами, грибками, паразитами, різноманітними хімічними речовинами тощо.

Какао – корисний смак для дітей і дорослих

Какао – корисний смак для дітей і дорослих

🧋🧋🧋 Останнім часом вибір напоїв, які мають користь для здоров’я і отримують багато прихильників, поступово зростає.

Дев’ять аргументів на користь редису

Дев’ять аргументів на користь редису

Редис — один з найбільш ранніх овочів весняного сезону, і один із найкорисніших. Його гострий смак пояснюється вмістом великої кількості важливих поживних речовин.

Вегетаріанське харчування і здоров’я підлітків

Вегетаріанське харчування і здоров’я підлітків

У підлітковому віці дитина проходить крізь багато складних змін – від початку статевого дозрівання до формування стабільних нейробіологічних, соціальних та когнітивних характеристик, притаманних вже дорослій особистості.

Кефір: вісім корисних властивостей

Кефір: вісім корисних властивостей

🍶🍶🍶Цей популярний кисломолочний продукт є традиційним для багатьох культур і народів всього світу. Завдяки високому вмісту поживних речовин і пробіотиків він є корисним для травлення та здоров’я кишківника.

П’ятнадцять корисних ефектів омега-3 жирних кислот

П’ятнадцять корисних ефектів омега-3 жирних кислот

Сьогодні, З-го березня, відзначається Глобальний день Омега-3. Його засновницею стала доктор Керол Локе, яка вперше ініціювала проведення заходу у 2010 році для підвищення обізнаності про вплив Омега-3 жирних кислот на наше здоров’я.