Кропива містить вітаміни А, В, С, Е, К, мікро- й макроелементи: залізо, магній, мідь,
кальцій, кремній, селен і фітонутрієнти, зокрема флавоніди, які запобігають
хворобам серця, фітонциди й органічні кислоти. Вона підвищує опір організму і
зміцнює імунітет, сприяє обміну речовин.
Щавель багатий на вітаміни А і С, PP, а також на рибофлавін, тіамін, каротин,
антиоксиданти, глікозиди, мінеральні солі. Він містить низку різних органічних
кислот, а також калій, магній та фосфор. Корисний цей зелений лікар для
травлення, поліпшує зір та циркуляцію крові, літнім людям регулює тиск.
Про користь часнику знають, мабуть, усі. А молода зелень набагато корисніша й
поживніша за зубки!
У травні з’являється ще й інша зелень, а ще спаржа, редис. Та й цитрусові та
банани завжди можуть бути на нашому столі.
Тож навіть у такий складний сезон ми з найскромнішим бюджетом можемо
виконувати правило «5 порцій овочів і фруктів на день».