Взимку
зазвичай хочеться їсти більш поживну їжу. Це пов’язано з тим, що наш
організм прагне «зігрітися». Але це не привід зменшувати кількість
овочів на тарілці! Тим більше, що класичні зимові овочі — це коренеплоди,
які і запечені, і тушковані є досить ситними. А для посилення ефекту
«зігрівання» замість споживання додаткових калорій до овочевих страв
можна додати спеції — імбир, куркуму, карі, паприку, чилі, мускатний
горіх. Для здорової людини їжа, приправлена спеціями, не є шкідливою, а
навпаки, поліпшує травлення.
Згадаймо, які овочі притаманні нашій
місцевості взимку. Насамперед це морква, буряк, біле коріння (петрушка,
пастернак, селера), цибуля, часник, хрін, зимові сорти редису та редьки,
більшість видів капусти, квасоля.