27 вересня «World School Milk Day» Всесвітній день шкільного молока!

27 вересня «World School Milk Day» Всесвітній день шкільного молока!

Організація харчування. Відповідальність та контроль.

Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати, як дотримуватися правил гігієни на робочому місці та як належно підготувати та зберігати харчові продукти, щоб знизити ризики псування продуктів та виникнення повʼязаних з ними хвороб харчового походження. 

Курс призначено для здобувачів освіти, які бажають працювати або вже працюють у сфері громадського харчування.

Ви можете пройти цей курс, опрацювавши матеріали для самостійного вивчення з відповідними відео. У кожному розділі запропоновано вправи для практичного закріплення набутих знань. Для самоперевірки, виконайте завдання в кінці кожного розділу. Це можна робити самостійно або у форматі групи.

Опрацювавши весь матеріал, Ви зможете пройти онлайн-оцінювання — фінальний тест.

Після закінчення курсу Ви матимете базові знання щодо гігієни харчових продуктів і заходів безпеки, пов'язаних із належними практиками роботи на кухні.

Ключові цілі курсу

  1. Знати основи гігієни харчування
  2. Знати й розуміти, як безпечно готувати та зберігати харчові продукти.
  3. Вміти застосовувати свої знання в повсякденній роботі, покращуючи безпеку харчових продуктів і гігієну на робочому місці.

 Для успішного проходження курсу необхідно:

  1. Ознайомитися з усіма матеріалами розділів.
  2. Виконати завдання, що містяться в розділах.
  3. Пройти онлайн-оцінювання для одержання сертифіката.

 

Зміст курсу:

  • РОЗДІЛ 1. Гігієна харчових продуктів
  • РОЗДІЛ 2. Загрози безпечності харчових продуктів
  • РОЗДІЛ 3. Особиста гігієна працівника сфери громадського харчування та правила санітарії на кухні
  • РОЗДІЛ 4. Мікроорганізми (основи мікробіології)
  • РОЗДІЛ 5. Належна гігієнічна практика