27 вересня «World School Milk Day» Всесвітній день шкільного молока!
Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати, як дотримуватися правил гігієни на робочому місці та як належно підготувати та зберігати харчові продукти, щоб знизити ризики псування продуктів та виникнення повʼязаних з ними хвороб харчового походження.
Курс призначено для здобувачів освіти, які бажають працювати або вже працюють у сфері громадського харчування.
Ви можете пройти цей курс, опрацювавши матеріали для самостійного вивчення з відповідними відео. У кожному розділі запропоновано вправи для практичного закріплення набутих знань. Для самоперевірки, виконайте завдання в кінці кожного розділу. Це можна робити самостійно або у форматі групи.
Опрацювавши весь матеріал, Ви зможете пройти онлайн-оцінювання — фінальний тест.
Після закінчення курсу Ви матимете базові знання щодо гігієни харчових продуктів і заходів безпеки, пов'язаних із належними практиками роботи на кухні.
Ключові цілі курсу
- Знати основи гігієни харчування
- Знати й розуміти, як безпечно готувати та зберігати харчові продукти.
- Вміти застосовувати свої знання в повсякденній роботі, покращуючи безпеку харчових продуктів і гігієну на робочому місці.
Для успішного проходження курсу необхідно:
- Ознайомитися з усіма матеріалами розділів.
- Виконати завдання, що містяться в розділах.
- Пройти онлайн-оцінювання для одержання сертифіката.
Зміст курсу:
- РОЗДІЛ 1. Гігієна харчових продуктів
- РОЗДІЛ 2. Загрози безпечності харчових продуктів
- РОЗДІЛ 3. Особиста гігієна працівника сфери громадського харчування та правила санітарії на кухні
- РОЗДІЛ 4. Мікроорганізми (основи мікробіології)
- РОЗДІЛ 5. Належна гігієнічна практика